Wesela » Propozycja menu na przyjęcie weselne

Propozycja menu na przyjęcie weselne

Styczeń, Luty, Marzec, Listopad, Grudzień: 200 zł od osoby , poprawiny 60 zł od osoby Kwiecień, Maj, Czerwiec, Lipiec ,Sierpień , Wrzesień, Październik: soboty 220 zł od osoby, poprawiny 60 zł od osoby, piątki 200 zł od osoby, poprawiny 50 zł od osoby

Cena zawiera:

  • 1 zupa
  • 3-4 rodzaje mięsa do obiadu ( po 2 porcje na osobę )
  • 2 rodzaje dodatków
  • 3-4 surówki lub sałatki
  • 7-8 przekąsek
  • 4 dania ciepłe podawane podczas trwania przyjęcia

Zupy:

  • Rosół z makaronem
  • Kołduny w rosole
  • Zupa cebulowa
  • Zupa brokułowa z kurczakiem
  • Krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z pieczarek

Mięsa:

  • Filet drobiowy panierowany
  • Kotlet schabowy panierowany
  • Kotlet deVollaine
  • Zapiekana karkówka w sosie cebulowym
  • Karkówka w sosie pieczeniowym
  • Zrazy wołowe
  • Filet drobiowy z serem i pieczarkami
  • Udka pieczone
  • Kotlet po szwajcarsku:schab z żółtym serem
  • Rulon drobiowy z porem lub z serem feta
  • Kotlet moskiewski (schab, ser, pieczarki, szynka)
  • Schab faszerowany kiełbasą i boczkiem
  • Drobiowe fileciki w cieście migdałowym
  • Roladka drobiowo-szparagowa w orzechowej panierce
  • Filet z soli w cieście naleśnikowym
  • Tilapia w sosie cytrynowym
  • Mintaj filet w sosie prowansalskim
  • Filet drobiowy po parysku w cieście tempura
  • Rolada po szwajcarsku z wołowiny z serem gyruyere w sosie własnym
  • Pierś z kurczaka w sosie serowym
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
  • Schab z kostką
  • Rulon drobiowy z serem gouda

Sosy:

  • Sos pieczeniowy
  • Sos pieczarkowy
  • Sos kurkowy
  • Sos brokułowo-serowy
  • Sos cytrynowy

Surówki i sałatki:

  • Surówka z kapusty białej
  • Surówka z marchwi
  • Sałatka z buraczków
  • Sałatka szopska (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, papryka, sos vinegrett )
  • Surówka z selera
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Sałatka z czerwonej kapusty
  • Sałatka szwedzka ( ogórek kiszony, kukurydza, cebula, olej )
  • Mieszanka królewska zapiekana z mozarellą

Dodatki:

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Talarki ziemniaczane z czosnkiem
  • Ziemniaki w sosie śmietanowo-koperkowym
  • Frytki,
  • Ryż
  • Kasza gryczana
  • Ziemniaki z grilla z boczkiem

Zimne przekąski:

  • Patera mięs zimnych( karkówka pieczona, schab ze śliwką, galantyna z kurczaka)
  • Medaliony z sosem czosnkowym i pomidorem
  • Schab garnirowany
  • Szynka ze szparagami
  • Szynka z sałatką włoską
  • Śledź po polsku
  • Śledź w słodko – kwaśnym sosie ( koncentrat pomidorowy, ocet winny, cebula )
  • Śledź po meksykańsku
  • Śledź w oleju
  • Pstrąg faszerowany
  • Ryba w sosie greckim
  • Ryba w zalewie pomidorowej
  • Galaretka z drobiu
  • Tortille faszerowane
  • Bakłażany z żółtym serem i wędliną
  • Papryka faszerowana pieczona
  • Wafelki mięsne
  • Pomidor faszerowany sałatką z makaronu ryżowego ( por, ogórek, kukurydza, groszek, natka pietruszki, majonez, makaron ryżowy )
  • Sałatka gyros
  • Sałatka grecka
  • Sałatka włoska
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka Ala tortelini ( tortelini, ogórek świeży, pomidor, kukurydza, majonez, sos kurry)
  • Sałatka special (seler, rodzynki, kukurydza, majonez, por, szynka, ser)
  • Sałatka koktajlowa (pomidorki, mozarella, cebula, sos)
  • Sałatka japońska (ogórki konserw., kiełki, makaron sojowy, kukurydza)
  • Sałatka chłopska (polędwica wieprzowa, ogórek, czosnek, por, fasola, oliwki)
  • Łosoś w sosie tatarskim
  • Łosoś z cytryną
  • Pieczona rolada z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem
  • Korniszony w salami
  • Jajka faszerowane szynką
  • Pomidorki faszerowane serem risotta
  • Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
  • Krążki cebulowe z dipem
  • Frytki z pieczonego bakłażana z dipem Tahiti
  • Buritto z mięsem z sosem ze świeżych pomidorów
  • Sałatka z melonem, ogórkiem i fetą z octem balsamicznym
  • Mufinki biszkoptowe z serem i szpinakiem
  • Kulki serowe w cieście
  • Kolorowe ćwiartki papryki w cieście piwnym
  • Dynia z pieca z dipem jogurtowym w plastrach
  • Bataty grillowane z rozmarynem
  • Śledź po cygańsku
  • Śledź marynowany w pieczonych burakach
  • Paluszki z kurczaka smażone w płatkach owsianych z sałatka z kukurydzy
  • Kurczak z ziołami w chrupiącym cieście francuskim
  • Placki ziemniaczane z mięsem i jogurtem
  • Łódeczki z bakłażana nadziewane mozarellą
  • Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
  • Roladka z bakłażana z fetą
  • Roladki z wędzonego łososia z jabłkiem
  • Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
  • Szynka parmeńska z pastą z fety
  • Sałatka z serem pleśniowym i granatem
  • Sakiewki z ciasta francuskiego z serem i suszonymi pomidorami i kabanosem
  • Roladki z pieczonego bakłażana z serem risotta, rukolą i owocem

Dania ciepłe podawane podczas trwania wieczoru:

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem
  • Golonka po bawarsku
  • Udka faszerowane
  • Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
  • Zupa gulaszowa
  • Żurek staropolski
  • Bigos
  • Kiełbasa biała zapiekana
  • Mielone szaszłyki z wieprzowiny
  • Flaki wołowe
  • Canelloni z mięsem w sosie śmietanowym
  • Canelloni ze szpinakiem w sosie ricotta
  • Żeberko w sosie barbeciu
  • Pałki drobiowe w marynacie imbirowo – miodowej
  • Czosnkowa ciabata z pomidorami
  • Zapiekanka ze szpinakiem i warzywami
  • Glazurowany bekon z sezamem
  • Placki owsiane z cynamonem
  • Tortille pszenne z cukinią


Jest możliwość zamówienia na życzenie stołu chłopskiego, szynki w chlebie lub prosiaka za dodatkową opłatą.
Alkohol, ciasta, owoce, napoje można mieć własne.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY